Hidroizolații de calitate, pentru construcții noi sau modernizate

de FluxImobiliar

Sistemele de hidroizolații moderne, așa cum sunt cele care se pot instala de către specialiștii de la Izoterm System, o renumită firmă din Buzău, se bazează de multe ori pe utilizarea poliuretanului sub diverse forme, deoarece acest material asigură o izolare termică, acustică, dar și impermeabilizarea  construcțiilor civile și industriale la un înalt nivel calitativ.

Poliuretanul, un material cu certe calități hidroizolatoare

Poliuretanul este un material de izolare optim datorită capacităților sale de etanșare și a versatilității deosebite pe care o prezintă, putând să se adapteze ușor oricărei necesități constructive.

Aplicarea sa este rapidă și eficientă. Fiind un material extrem de durabil decenii întregi este foarte apreciat de către beneficiari, cu atât mai mult cu cât nici măcar nu necesită investiții foarte mari.

Utilizarea poliuretanului în construcții asigură o îmbunătățire semnificativă a izolației imobilelor de diferite tipuri împotriva agenților atmosferici.

El poate fi întâlnit la fațade, pereți, acoperișuri, deoarece permite o acoperire continuă, omogenă, fără îmbinări nedorite.

Având o aderență ridicată, este un material care se adaptează la diferite neregularități și forme constructive (mai ales dacă ne referim la acoperiș), iar la final izolația termică, sonoră și împotriva infiltrațiilor de apă, oferă rezistență, durabilitate și o flexibilitate deosebită. 

Alege varianta membranelor poliuretanice pentru o izolare performantă

E bine de știut, spre exemplu, că membranele poliuretanice sunt foarte rezistente nu doar la acțiunea razelor ultraviolete, dar și la atacul unor procese mecanice ce tind ca să le deformeze, la abraziune și chiar la anumite substanțe chimice sau la aburi. Ele se instalează extrem de ușor la clădirile noi fi, precum și la cele vechi, aflate în curs de modernizare.

Membranele poliuretanice nu doar că hidroizolează perfect, dar garantează și siguranța structurii, deoarece nu se vor dezintegra, nu își vor pierde consistența în timp.

Poliuretanul, bun, ieftin și durabil în timp

Cele mai citite articole

Este foarte important de spus că poliuretanul asigură o aderență ridicată la beton, lemn, precum și alte materiale de construcție tradiționale.

Dacă ne referim la costuri, utilizarea poliuretanului pentru impermeabilizare nu este mai costisitoare decât a altor materiale utilizate în trecut, dar care aveau caracteristici net inferioare.

Deoarece are un cost redus de fabricație, rezistență la coroziune, memorie elastomerică, rezistență la abraziune, rezistență la tăiere și uzură, rezistență la microorganisme, o capacitate ridicată de a reveni la forma inițială și o greutate mică și, foarte important, un preț de instalare mai mic decât în cazul altor materiale, hidroizolațiile realizate cu membrane și alte produse din poliuretan, nu e de mirare că este acum la mare căutare.

Nu doar că poliuretanul este foarte bun pentru impermeabilizare ,dar în același timp asigură și o securitate deosebită împotriva incendiilor. 

Dacă ne referim la spuma poliuretanică, s-au făcut studii complexe pe plan internațional privind trăsăturile acestui material izolator și a rezultat că utilizarea sa este o foarte bună variantă, deoarece se comportă extrem de bine de-a lungul timpului, ea păstrându-și caracteristicile inițiale chiar și peste 60 de ani, atât din punct de vedere fizic, cât și mecanic.

Dacă este folosită ca sistem hidroizolator, trebuie spus că absorbția apei  de obicei nu depășește 1 – 3% în volum în 24 de ore, în funcție și  de caracteristicile mărcilor folosite.

Odată cu creșterea densității spumei poliuretanice, absorbția apei scade din ce în ce mai mult. Prin utilizarea de varietăți care includ și diverși aditivi suplimentari de impermeabilizare în compoziție se poate reduce spectaculor absorbția apei, de până la patru ori.

Pentru o hidroizolație competitivă, apelează la cei mai buni meseriași

Dacă îți dorești și o hidroizolație foarte bună, specialiștii de la Izoterm System din Buzău te pot ajuta în acest sens.

Ei pot să execute cu maximă promptitudine lucrări de impermeabilizare, dar și de termoizolații sau fonoizolații, folosind cele mai bune materiale existente actualmente pe piață.

Intră pe site-ul lor de prezentare izoterm-system.ro pentru informații suplimentare.

Cele mai citite articole

Related Posts