Cum să organizezi fiecare spațiu din casa ta

de FluxImobiliar

Cu toții căutăm să optimizăm cât mai mult spațiul locuinței, încât să se potrivească stilului propriu. Însă de multe ori deși ne dorim să urmăm o anumită linie estetică, fie suntem limitați de o suprafață mică, fie de un anumit buget. 

O locuință organizată transmite liniște și armonie și este mai ușor de păstrat curățenia și ordinea. Iar în final, acest aspect va contribui și la calitatea vieții membrilor familiei.

Dacă și tu te confrunți cu această problemă, iată câteva ponturi care te vor ajuta să creezi impresia de spațiu larg și aerisit, fără a face compromisuri de la depozitare.

Nu te lăsa copleșit

Organizarea sau reamenajarea pot fi activități copleșitoare și să le amâni cât mai mult, tocmai datorită efortului și timpului necesare. O modalitate de a diminua acest sentiment este să începi treptat, cu pași mici. Fie cu hainele din dulapuri, fie cu a organiza câte o camera pe rând, așa vei avea satisfacția muncii și vei vedea și rezultate, astfel încât vei fi motivat să nu te oprești. Și dacă vrei să schimbi câte o piesă de mobilier și ai un buget limitat, urmează același principiu și redecorează câte o cameră pe rând. Astfel te vei bucura de noile achiziții fără să faci gol în bugetul familiei. Pe VidaXL găsești câteva idei grozave și potrivite oricărui interior.

Fă o selecție strictă a lucrurilor necesare

Fără să ne dăm seama adunăm lucruri și obiecte inutile, fie că e vorba de îmbrăcăminte, accesorii, cărți sau decorațiuni. Poate ai citit-o pe Marie Kondo, care sfătuiește să nu păstrăm nimic din ce nu am folosit timp de un an. Și dacă vrei să mergi mai departe, scoate toate obiectele din dulapuri și dăruiește sau aruncă tot ce nu îți este de folos, sau nu îți trezește nici o emoție- așa cum îndeamnă și autoarea. 

Cele mai citite articole

Folosește rafturi suplimentare

Rafturile transformă pereții goi sau neutilizați în zone funcționale, iar dacă alegi modele moderne, pot îmbunătăți estetica locuinței. Partea bună este ca sunt ușor de adaptat și decongestionează mult bibliotecile sau dulapurile foarte aglomerate. Tot aici îți poti depozita obiectele preferate pe care vrei să le ai la vedere, cum sunt ramele cu fotografii de familie sau diverse decorațiuni cu valoare sentimentală. 

Optimizează dulapurile 

Pentru a nu încărca o locuință mică cu prea multe dulapuri, poți folosi coșuri stilizate, din material textil sau țesute, în dimensiune perfectă pentru diverse obiecte: jucării, accesorii, cosmetice, etc. Tot acestea pot adăuga culoare sau o notă aparte dacă sunt alese cu grijă. 

Fii creativ cu piesele de mobilier

Cine spune că practic înseamnă anost? Chiar dacă vrei să organizezi spațiul încât să ai cât mai mult loc, chiar și în baie sau bucătărie poți alege mici obiecte colorate, care să adauge senzația de viu și de modern, dacă acest lucru se potrivește stilului tău. VidaXL Scaune de bucătărie comandă aici sunt câteva idei care te pot inspira în alegerea decorului bucătăriei tale. 

Organizarea casei nu trebuie să fie un proces dificil, iar cu aceste idei sperăm să îl consideri chiar plăcut! 

Cele mai citite articole

Related Posts