Sfaturi pentru decorarea unei terase

de FluxImobiliar

In zilele calde, majoritatea restaurantelor isi desfasoara activitatea in aer liber, iar clientii doresc sa isi serveasca preparatele preferate pe terase. Pentru a se asigura ca toti clientii sunt multumiti de serviciile oferite, proprietarii de restaurante ar trebui sa amenajeze acest spatiu in asa fel incat sa fie primitor si sa poata fi accesat de oricine. In momentul in care este amenajat un astfel de spatiu pentru servirea mesei, proprietarii teraselor trebuie sa ia in considerare urmatoarele aspecte.

Mobilierul

Orice piesa de mobilier restaurante se poate potrivi pe o terasa bine amenajata, datorita faptului ca acestea sunt confectionate din materiale extrem de rezistente. In cazul teraselor acoperite se pot folosi si piese de mobilier care sunt confectionate din alte materiale, precum buretii si tesaturile. De altfel, daca restaurantul detine o terasa care nu are si umbrelute sau o copertina, sunt recomandate piesele confectionate din materiale dure, precum lemnul si metalul, cu saltele si perne detasabile, care pot fi usor de mutat din exterior in interior, in momentul in care apar schimbari bruste de vreme.

Totusi, indiferent de tipul de terasa care este folosit de catre restaurante, este important ca proprietarii sa puna la dispozitia clientilor mese perfect plate, scaune confortabile, dar si scrumiere si cosuri de gunoi.

Confortul

De cele mai multe ori, diferite piese de mobilier, precum scaune HoReCa, speciale pentru restaurante,si cafenele, sunt destul de confortabile, prezentand o tapiterie rezistenta. Totusi, nu toate piesele sunt la fel de confortabile, iar fiecare material confera un anumit grad de confort. Asadar, in momentul in care sunt alese noile piese pentru o terasa, este important ca proprietarii sa citeasca specificatiile si sa incerce sa aleaga produse comode, precum scaune si fotolii tapitate si mese de dimensiuni si inaltimi medii, astfel incat orice client sa le poata utiliza, fara a se simti inconfortabil.

Decoratiunile

Cele mai citite articole

Orice terasa poate avea un aspect estetic complet schimbat in momentul in care sunt folosite decoratiunile potrivite. Asadar, pot fi alese diferite tipuri de piese decorative, inclusiv plante naturale sau artificiale, care pot fi plasate oriunde pe terasa, inclusiv pe mese sau in apropierea acestora. Deseori, sunt utilizate diferite tipuri de aranjamente pentru a schimba in totalitate aspectul terasei.

De altfel, intr-un astfel de spatiu pot fi folosite si plante de ghiveci, precum diferiti arbori sau plante exotice de dimensiuni considerabile. Pozitionate in zone cheie ale terasei, acestea pot schimba in totalitate intregul aspect.

Ambientul

Pentru a putea avea o terasa care sa atraga clientii, proprietarii de restaurante trebuie sa se gandeasca si la atmosfera pe care acestia doresc sa o creeze. Astfel, muzica nu trebuie sa lipseasca din aceste spatii, iar pe timpul noptii pot fi utilizate diferite tipuri de corpuri de iluminat. Printre cele mai populare astfel de accesorii se numara lampile cu beculete LED de dimensiuni variate, care imita diferite obiecte, inclusiv lumanarile. Acestea pot fi plasate pe mese, langa diferite alte accesorii.

Totodata, pot fi folosite benzi cu becuri LED, care isi schimba culoarea in functie de o simpla apasare de buton, dar si spoturi de lumina plasate in zone cheie.

Cele mai citite articole

Related Posts