Care sunt cele mai bune credite pentru persoanele fizice

de FluxImobiliar

Persoanele fizice pot apela la diverse tipuri de credite atunci cand au nevoie de resurse financiare pentru a-si achizitiona diverse produse sau servicii. Atat institutiile bancare, cat si cele nebancare le ofera clientilor o varietate de credite, fiecare cu caracteristici si conditii de acordare diferite. 

Creditul pentru nevoi personale

Cel mai des intalnit tip de credit destinat persoanelor fizice este creditul pentru nevoi personale care poate fi oferit atat de institutiile financiare bancare, cat si de cele nebancare. Acest tip de credit pentru pesoana fizica este preferatul romanilor deoarece fondurile se pot obtine usor, dar si pentru ca pot fi folosite pentru orice isi doreste persoana care primeste imprumutul. 

Cel mai bun credit pentru nevoi personale difera, de fapt, in functie de ceea ce i se potriveste fiecarei persoane in parte. Unele persoane doresc dobanzi cat mai mici, altii doresc sa primeasca sume mari, iar altii doresc conditii de aprobare cat mai facile. De aceea, fiecare persoana face alegeri in functie de cazul sau particular, de nevoi, de nivelul venitului personal, dar si de indeplinirea conditiilor de aprobare a respectivului credit. 

Creditul de nevoi personale cu ipoteca

Spre deosebire de creditul de nevoi personale mentionat mai sus, persoana care contracteaza creditul va gira cu ipoteca pe propria locuinta. Daca nu va returna valoarea creditului, banca ii poate lua locuinta. Este mai riscant decat cel menționat mai sus si nu oricine il va alege, desi poate primi o suma mai mare de bani. 

Creditul imobiliar

Acest tip de credit este unul care ii aduce persoanei in cauza sume foarte mari de bani, dar care vor trebui returnate in perioade lungi de timp cum ar fi 10-20, chiar si 30 ani. Singura restrictie este ca pot fi folosite doar pentru scopul cumpararii unei locuinte. In acest caz, persoana care aplica are nevoie de un avans care difera de la banca la banca. 

Cele mai citite articole

Creditul auto

Acest tip de credit va fi contractat doar pentru achizitia unui autoturism si poate avea valori mai mici decat cel imobiliar. De asemenea, persoana care aplica pentru acesta va avea nevoie de un avans de minim 15% din valoarea masinii. Se acorda pe o perioada de 5 ani si poate fi acordat atat in lei, cat si in euro. 

Leasing auto

Leasingul auto este tot un tip de credit pentru persoane fizice prin intermediul caruia o persoana poate sa achizitioneze masini noi sau rulate care nu pot fi mai vechi de 8 ani. Dobanda este avantajoasa, iar valoarea minima a creditului difera de la o banca la alta. 

Creditul overdraft

Acum ceva timp i se spunea “descoperire de card” deoarece angajatul putea primi pana la 6 salarii in contul sau curent. Acest tip de credit ofera acces la bani oricand cu ajutorul cardului sau de debit sau direct cu telefonul. Banii se returneaza in termen de 12 luni cu posibilitatea de prelungire automata, iar aprobarea este foarte rapida, in doar 24 ore. 

Fiecare tip de credit vine cu un anumit nivel al dobanzii, o perioada minima de rambursare, responsabilitati si criterii de aprobare. De aceea, cel mai bun credit pentru persoane fizie este acela care ii ofera suma de bani de care are nevoie rapid, fara prea multe criterii de aprobare si cu o dobanda cat mai mica. 

Cele mai citite articole

Related Posts